Uitbater gezocht voor oranjerie en noordelijk koetshuis park Sorghvliedt.

Op 4 oktober 2023
koetshuis

AG Vespa doet binnenkort een nieuwe oproep voor een gemotiveerde uitbater voor het noordelijke koetshuis en de oranjerie van Park Sorghvliedt in Hoboken.  

De oranjerie werd in 2012 volledig gerenoveerd, en is vanbinnen reeds ingericht. Ze heeft een licht interieur met mobiele toog, keukenblok, geluidsinstallatie, sanitaire voorzieningen, berging en een vestiaire. Er is bovendien een terraszone van 105 m² met mooi uitzicht op het park en het kasteel.

Het noordelijk koetshuis aan de hoofdingang van het park werd in 2018 aan de buitenzijde gerestaureerd. De binnenkant (182 m²) werd nog niet onder handen genomen. Alleen de originele muren, plafonds en vloerplaat zijn behouden gebleven. De toekomstige uitbater kan het gebouw dus afwerken en naar eigen smaak inrichten. Verder is er ook 152 m² aan terraszone voorzien. 

Voorzitter van AG Vespa Annick De Ridder: "Slim omgaan met erfgoed is een belangrijk element van de nieuwe bouwcode. De focus ligt op het mogelijk maken van een tweede leven. Herbestemming is immers de grootste garantie voor een lang leven. Erfgoed bescherm je door het functioneel te houden, want dan blijft het onderhouden. Een nieuwe uitbater voor de oranjerie en het noordelijk koetshuis van park Sorghvliedt in Hoboken kunnen dit heerlijke park in Engelse landschapstijl nog een extra impuls geven. De vele wandelaars en sportievelingen die het park nu frequenteren hebben dus iets om naar uit te kijken.”

De concessie omvat de uitbating van zowel het koetshuis als de oranjerie, en de verplichte afwerking en binneninrichting van het koetshuis. Ze loopt voor een periode van negen jaar, met de mogelijkheid om tweemaal te verlengen voor telkens negen jaar. Geïnteresseerden zullen een voorstel kunnen indienen onder gesloten omslag. Alle informatie zal binnenkort te vinden zijn op www.agvespa.be.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is